Jak dotąd najwięcej jechałem 220km/h, a że licznik trochę zawyża, ile jechałem naprawdę to nie wiem. Wtedy ważyłem około 100kG w kompletnym ubiorze, co ma akurat duże znaczenie. Jechałem z owiewką, nie piłowałem silnika na piątym biegu i być może osiągnąłby więcej gdybym przed wbiciem szóstki kręcił wyżej. Raz tylko wkręciłem go na 12500rpm, ale normalnie nie przekraczam 10000. Na dabljudabljudabljudotjutjubdotkom widziałem, że da się śmigać w okolicach 240km/h. Nie wiem, czy trzeba być 50kG dżokejem, czy coś pogrzebać w silniku, ale jak widać jest to możliwe (biorąc poprawki na błąd wskazania prędkościomierza).
Rocznik Horneta: BRAK
Pojemność: BRAK
Wysłany: 2008-02-03, 23:00
Informacja z dzis 240 na liczniku hornecikiem 04 rok ale kurtka snowbordowa byla i opor niemilosierny ;] mysle ze gdyby byla skora to daloby sie ze 245 :P
Trzeba wziąć pod uwagę błąd pomiaru, liczniki przeważnie zawyżają i to czasami sporo. Do tego ważne jest ciśnienie w oponie, stan, przełożenie (oryginalne koła zębate 42/15t). Mimo wszystko sporo. U mnie jak na razie licznikowe 220
Rocznik Horneta: 2004
Pojemność: 900
Inne moto: był HH600 '00
Wiek: 23 Dołączył: 03 Lut 2008 Posty: 1043 Skąd: Przysiecz
Wysłany: 2008-02-05, 14:17
Witam,
jak na razie moje max to 205km/h , bez owiewki, cały obiór, w adidasach droga mi sie kończyła i musiałem odpuścić i zacząć hamowac, mieszkam 500m od A4 ale jeszcze nie testowałem ile na niej idzie jechać
_________________ W Polsce mamy dwa rodzaje motocykli - bezwypadkowe i takie ktore dopiero beda bezwypadkowe CB900F Hornet '04 / CB600F Hornet '00
licznikowe 220 czyli jakieś max 210..bez owiewki ...wiatr chciał mnie zdmuchnąć z moto, nie dałem się, więc wytarmosił mnie za wszystkie czasy...bez sensu taka jazda
Witam wszystkich zapaleńców i miłośników szybkiej jazdy. Jestem tu nowy i Horneta mam dopiero od tygodnia. Jak na razie mój max to 120 i dopóki nie poznam motorka to wiecej nie próbuje. Ale zabawa mi sie podoba.
Wysłany: 2008-02-10, 17:43
Postaram sie niedlugo sprawdzic czy licznik mojej hondzi przeklamuje i ile. Sprawdze to za pomoca gps i wynik bedzie dokladny i dam znac sie okaze czy te 2,4 paki bylo rzeczywiste ;]
Jak poskładam Horneta to podam prędkość z dużą dokładnością. GPS, który posiadam w zależności od ilości dostępnych satelitów podaje położenie i prędkość z dokładnością do 10 metrów.
Czytałem gdzieś, że najmniejsze przekłamanie ma Triumph, rzędu 2%. Przeważnie 5-7%. Sporo.
Wysłany: 2008-02-10, 21:34
no ja sprawdzalem bo w pracy mam dwie nawigacje jedna w telefonie tomtom i gps nokii i drugi normalny palmtop i testowalem sobie obydwie i taka sama predkosc pokazywaly i polozenie wiec wydaje mi sie to miarodajne sprawdzalem je tez na a4 jak sa te punkty ktore pokazuja ze przekroczyles 130 km/h i dzialaly one ok jak gps pkazywal 127/128 to nie pokazywaly nic jak powyzej juz migalo na czerwono ostrzezenie, nie wiem zobaczymy jak to wyjdzie w praniu pozdro fanatycy szerszeni
Witam!!
Z tym przekłamaniem prędkości na liczniku to chyba cos w tym jest.
Ostatnio pokusiło mnie żeby pojeździć motorkiem .
Jechałem trasa i wiem dokładnie ze miałem na budziku 150, bo jechałem tak jakiś czas.
Nie wiadomo kiedy doszła mnie lotna drogówka i mnie zatrzymała
Okazało sie na filmiku na którym to jestem głównym bohaterem że pomykałem 144km/h.
Tak wiec mogę stwierdzić ze licznik zawyżył mi ok 6 km/h.
Przyjemność ta, kosztowała mnie 500 zł i 10 pkt- co za pech. heheheh
Pozdrawiam
Zibi
Ja odkrecilem do troche ponad 200 km/h i jeszcze sporo zostalo. Moim zdaniem 230 pojdzie spokojnie ale dodam ze mam taka mala owiewke nie wiele ona daje lecz zawsze cos i podczas proby mialem zalozony pelny sportowy wydech motada taki tylko na tor, takze mysle ze to dodaje mojej bestyjce troszke
dociagnalem na 5 do 198kmh, zmiana i na 6 do 212kmh, mialem jeszcze zapas przed czerwonym polem ale 1. nie mam owiewek 2. silnik jescze nie mial tysiaca przebiegu 3. balem sie okrutnie:) Mam wrazenie ze modelem 2007 wyniki powyzej 225kmh robi sie na czerwieni
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum