Dzisiaj miałem okazję sprawdzić oryginalne rękawice Alpinestars SP-1 i powiem tak, zdecydowanie przewyższają podróbki jakością materiałów, a co najważniejsze komfortem użytkowania. W porównaniu do podrabianych, oryginałów po prostu nie czuć na ręku. Skóra z której są wykonane jest o wiele bardziej przyjemna, a ochraniacze są idealnie wszyte.
Rocznik Horneta: BRAK
Pojemność: 750
Inne moto: kawasaki z750
Wysłany: 2009-11-26, 12:12
Witam wszystkich
Niedlugo stane sie dumnym posiadaczem moto. Widze ze tu jak na zadnym forum jest bardzo fajnie rodzielone kategoria ubioru (nawet na firmy w poszczegolnych tematach)
pisze w tym temacie bo chcialbym zakupic rekawice 'as' lecz zastanawiam sie nad sp1 lub gp plus
moze mozecie mi cos rowniez zaproponowac, cena gorna jaka moge dac to raczej gp plus bo wiecej niehcialbym wydac na rekawice
co mozecie mi o tym powiedziec?
Pojemność: 1000
Inne moto: ZET
Wiek: 36 Dołączył: 15 Lut 2008 Posty: 1417 Skąd: Kraków/Maków Podh.
Wysłany: 2009-11-26, 12:16
Powiem tak: mam rękawice Alpinestars SP-1 i drugi raz bym ich już nie kupił.
Nie to żeby cos było z nimi nie tak, ale ewidentnie płci się za firmę.
Tej samej klasy rękawice z innej firmy można kupić 40% taniej.
Zobacz na rękawice 4sr - za 500 zł masz o klasę lepsze rękawice niż SP-1
_________________ Ciesz się życiem... chyba, że masz inne plany
Pojemność: 750
Inne moto: kawasaki z750
Wysłany: 2009-11-30, 13:40
@nacka
oczywiscie ze czytalem wszyscy wypowiadaja sie pozytywnie o jednych i drugich, lecz jak widac nie wszyscy i zdanie takich uzytkownikow as'ow mnie interesuje, porozgladam sie rowniez za innymi
@evelenth
moglbys podac dokladny model i sklep gdzie moglbym cos takiego zobaczyc, bo szczerze mowiac tyle sklepow co przejrzalem w zadnych chyba nie widzialem 4sr rekawic
Pojemność: 1000
Inne moto: ZET
Wiek: 36 Dołączył: 15 Lut 2008 Posty: 1417 Skąd: Kraków/Maków Podh.
Wysłany: 2009-11-30, 13:47
xede napisał/a:
moglbys podac dokladny model i sklep gdzie moglbym cos takiego zobaczyc, bo szczerze mowiac tyle sklepow co przejrzalem w zadnych chyba nie widzialem 4sr rekawic
Poszukaj na stronie 4sr.
_________________ Ciesz się życiem... chyba, że masz inne plany
Alpinestars S1, trafiłem na nie przypadkowo lecz od razu mi się spodobały, gdyż nie chciałem b.dlugich tylko pośrednie między krótkimi a długimi. Odpowiada mi ich "image" i są strasznie wygodne. Rozmiar XL dobrany wg rozmiarówki ( nie mierzyłem ich wcześniej) dopasowane do mojej ręki idealnie, jakby długości palców do produkcji pobierali ode mnie :) oczywiście czuć delikatny ucisk ale rozejdą się przecież jeszcze zrobiłem mało km w nich lecz powiem że są naprawdę wygodne i jazda w nich to sama przyjemność, doskonałe czucie manetki i brak krępowania ruchów dłoni.Cena być może wysoka bo 130Euro lecz przy zniżce na kasku (z 210 na 69) uznałem że i tak wyjde na 0
Zastanawia mnie tylko dlaczego nie mogłem znaleźć ich w polskich sklepach, może za słabo szukałem lub też są one jakimś starym modelem itp.
....no a ja skromnie bo mam tylko rękawice z alpiny ocnane one ...jestem zadowolony, miękka skórka daje doskonała wyczuwalność rollgazu itd, jakościowo są bardzo dobre, nie prują się, póki co nie przecierają...co prawdą są to króciutkie rękawice tak więc w ciepłe dni wypas...w chłodniejsze...dają rade ale malutki palec potrafi zdrętwieć czasami ...dodatkowo teraz kupiłem narzeczonej na prezent też rękawice i też z alpiny dokładnie model Sledge...celowo dobrany, gdyż ochraniacze na kostki które posiada wykonane są z bardzo miękkiego,wręcz plastycznego materiału...dzięki któremu ochrona nie będzie się wbijała w kostki podczas 3mania rąk na baku....no a jak ze szwami itd to napiszemy po przelatanym sezonie
Mi się wydaje ze pierwsze to model 2009 a drugie to model 2007.
Jedne i drugie są oryginalne.
Dokładnie na fc moto można się przyjrzeć inny rodzaj mostka i o jeden więcej ochraniacz na małym palcu
Podroby robią identyczne ponoć różnią się tylko metkami jeśli chodzi o wizualne zmiany
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum