Przy pomocy telefonu z windows mobile, odbiornika GPS i programu GPS Performance udało mi się dziś zmierzyć czasy przyspieszeń mojego Horneta od 0-100km/h, 0-200km/h, 30- 120km/h, 400 metrów.
Nawet na pewno udało by się uzyskać jeszcze lepsze czasy w lepszych warunkach i po wielu próbach - ja bawiłem się tylko około pół godziny i wyszło mi takie coś :
Może ktoś już testował swoją maszynę tego typu programem lub g-tech'em i ma jakieś ciekawe rezultaty
Jeśli ktoś chciał by spróbować to tu znajduje się program:
Myślę, że da się zbliżyć do granicy 3,5 sek - jak podaje producent. Trzeba tylko poświęcić sporo czasu na naukę ruszania na maxa bez podnoszenia przedniego koła
Rocznik Horneta: 2008
Pojemność: 125
Inne moto: był HH 600 '02
Wysłany: 2009-08-14, 09:28
Cekin napisał/a:
Myślę, że da się zbliżyć do granicy 3,5 sek - jak podaje producent. Trzeba tylko poświęcić sporo czasu na naukę ruszania na maxa bez podnoszenia przedniego koła
Dokładnie, to zależy od pogody, nawierzchni, opon i kierowcy. Dużo czynników ma wpływ.
Pozatym jak wynika z tego wykresu wynika, że w te 4 sekundy przejeżdżamy 55 metrów... a GPS też działa z pewną tolerancją
Niech będzie to 5 metrów = 10%. Przy tak krótkich czasach rzędu 4 sekund to sporo
Raz, że nie było od zera a dwa że przy pomiarze na 400 metrów program miał najwyraźniej jakiś błąd (który dopiero teraz zobaczyłem), bo zaczyna mierzenie czasu od 300 metrów i to 6,3 sek na 400 metrów jest nieosiągalne w tym czasie.
Szkoda że wcześniej nie zwróciłem na o uwagi
tak patrzę i ciśnie się pytanie z ilu obrotów ruszacie?
na torze z około 6500, a na ulicy nie wiem bo nigdy nie patrzę
_________________ Hornet Cup #10
http://www.bikepics.com/members/rafalm/
Żeby jeździć motocyklem nie wystarczy mieć benzynę we krwi - trzeba mieć jeszcze olej w głowie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum